Μνήμη των Αγίων Στάχυ, Απελλή, Αμπλία, Ουρβανού, Ναρκίσσου και Αριστοβούλου εκ των Εβδομήκοντα (31 Οκτωβρίου)

Σήμερα η Εκκλησία τιμά έξι μαθητές από τον κύκλο των εβδομήκοντα Αποστόλων. Τον Στάχυ, που χειροτονήθηκε από τον Απόστολο Αντρέα επίσκοπος Βυζαντίου και κοιμήθηκε ειρηνικά και τον Απελλή που έγινε επίσκοπος Ηρακλείας και διέπρεψε στον αγώνα της ιεραποστολής. (περισσότερα…)

Μνήμη του οσίου Θεράποντος του παρά τον Λυθροδόντα ασκήσας (30 Οκτωβρίου)

Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Ζηνοβίου, που ήταν γιατρός, και καταγόταν από την Κιλικία, και της αδελφής του Ζηνοβίας. Και οι δύο κήρυτταν με θάρρος την αλήθεια του Χριστού και δεν φοβήθηκαν τα βασανιστήρια, στα οποία τους υπέβαλε ο ειδωλολάτρης ηγεμόνας Λυσίας. Τελικά μαρτύρησαν με αποκεφαλισμό. (περισσότερα…)

Μνήμη της Οσιομάρτυρος Αναστασίας της Ρωμαίας (29 Οκτωβρίου)

Η Εκκλησία μας σήμερα τιμά τη μνήμη της οσιομάρτυρος Αναστασίας της Ρωμαίας, του οσίου Αβραμίου και της ανεψιάς του Μαρίας, της οσίας Άννας από την Κωνσταντινούπολη και του Αγίου Σάββα του Στρατηλάτη. (περισσότερα…)

Η Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου (28 Οκτωβρίου)

Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του ζεύγους Τερεντίου και Νεονίλλης και των επτά παιδιών τους, της μάρτυρος Ευνίκης και του οσίου Διομήδους του Κυπρίου. Επίσης, σήμερα εορτάζουμε εκ μεταθέσεως την Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία μετατέθηκε από την 1η του μήνα στη σημερινή ημερομηνία, για να συμπίπτει με τη μεγάλη εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. Ο λόγος της μετάθεσης προφανής, αφού στη συνείδηση των Ελλήνων, η Παναγία είναι Αυτή που σε κάθε δύσκολη στιγμή και ιδίως κατά τη βάρβαρη επίθεση των Ιταλογερμανών το 1940, σκέπασε και [...]

Mνήμη του Αγίου Μάρτυρος Νέστορα (27 Οκτωβρίου)

Η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Νέστορα, μαθητή του μεγαλομάρτυρα Δημητρίου και της αγίας Πρόκλης, της συζύγου του Πιλάτου. (περισσότερα…)

Μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου του Μυροβλήτου (26 Οκτωβρίου)

Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου του Μυροβλήτου, πολιούχου της Θεσσαλονίκης. (περισσότερα…)

Μνήμη της Αγίας Ταβιθάς (25 Οκτωβρίου)

Η Αγία μας Εκκλησία σήμερα, 25 Οκτωβρίου, τιμά τη μνήμη των μαρτύρων Μαρκιανού και Μαρτυρίου και της αγίας Ταβιθάς, η οποία υπήρξε βιβλικό πρόσωπο. (περισσότερα…)

Μνήμη του Αγίου Πάππου, επισκόπου Χύτρων (24 Οκτωβρίου)

Σήμερα η αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Πάππου επισκόπου Χύτρων του Θαυματουργού, ο οποίος διαποίμανε τον λαό του Θεού της Κυθρέας για 58 έτη, με αγάπη και πνευματική επιμέλεια. Όλοι οι επίσκοποι της Αποστολικής Εκκλησίας της Κύπρου τον σεβόντουσαν και τον αισθανόντουσαν ως κοινό τους πατέρα. (περισσότερα…)

Μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου (23 Οκτωβρίου)

Σήμερα, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, του οποίου η μνήμη τιμάται, επίσης, και την Κυριακή που ακολουθεί της εορτής των Χριστούγεννων. Επίσης, εορτάζουμε τη μνήμη του αγίου Ιγνατίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και του οσίου Μακαρίου του Ρωμαίου. (περισσότερα…)

Μνήμη του οσίου Αβερκίου (22 Οκτωβρίου)

Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Ευλαλίου, επισκόπου Λαμπούσης και των αγίων μαρτύρων Αλεξάνδρου και Ηρακλείου, Άννας, Ελισάβετ, Θεοδότης και Γλυκερίας, που ομολόγησαν πίστη μέχρι θανάτου στον Χριστό. Τιμώνται, επίσης, και οι όσιοι Λωτ και Ρούφος, που έζησαν ασκητικά και τελειώθηκαν ειρηνικά, καθώς επίσης και ο άγιος και ισαπόστολος Αβέρκιος, επίσκοπος Ιεραπόλεως της Φρυγίας. (περισσότερα…)