Μνήμη του Αγίου Ευδοκίμου (31 Ιουλίου)

Η Αγία μας Εκκλησία τιμά σήμερα, 31 Ιουλίου, τη μνήμη του αγίου Ιωσήφ από την Αριμαθαία, που, μαζί με το Νικόδημο, ενταφίασαν το σώμα του Ιησού Χριστού. Επίσης, σήμερα εορτάζουμε την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του αγίου αποστόλου Φιλίππου, δηλαδή τη μεταφορά τους από την Ιεράπολη της Φρυγίας και η κατάθεσή τους σε ναό, ο οποίος φέρει το όνομά του. (περισσότερα…)

Μνήμη των Αγίων Σίλα, Σιλουανού, Επαινετού, Κρήσκεντος και Ανδρονίκου (30 Ιουλίου)

Η Αγία μας Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη πέντε αγίων των αποστολικών χρόνων, που ανήκαν στον ευρύτερο κύκλο των εβδομήντα μαθητών του Κυρίου. (περισσότερα…)

Μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Αιμιλιανού (18 Ιουλίου)

Σήμερα τιμάται από την Αγία μας Εκκλησία η μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Αιμιλιανού, που καταγόταν από το Δορύστολο της Θράκης και έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Ιουλιανού του Παραβάτη. Επίσης, εορτάζουμε τη μνήμη του Οσίου Φωτίου, που τιμάται στην κοινότητα της Αθηαίνου, καθώς επίσης και τη μνήμη του Οσίου Ονησιφόρου, ο οποίος ασκήτεψε πλησίον της Αναρήτας της Πάφου. (περισσότερα…)

Μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης (17 Ιουλίου)

Η Εκκλησία μας σήμερα τιμά τη μνήμη της Αγίας παρθενομάρτυρος Μαρίνης, που είναι ιδιαίτερα λαοφιλής στην ιδιαίτερή μας πατρίδα, αφού τέσσερα χωριά και πολλοί ενοριακοί ναοί και εξωκκλήσια είναι αφιερωμένα στο όνομά της. (περισσότερα…)

Μνήμη της Αγίας Θεοδότης και των τέκνων αυτής (29 Ιουλίου)

Σήμερα τιμούμε, τη μνήμη της αγίας Θεοδότης και των τριών υιών της, που αναδείχθηκαν παράδειγμα αγίας οικογένειας και έγιναν υποδείγματα ηρωισμού και ακλόνητης πίστης. (περισσότερα…)

Μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Καλλινίκου (29 Ιουλίου)

Η αγία μας Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη του Aγίου Mάρτυρος Καλλινίκου, που καταγόταν από την Κιλικία και διακρινόταν για την ευφράδεια και το ζήλο με τον οποίο διέδιδε το ιερό Ευαγγέλιο. (περισσότερα…)

Μνήμη της οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου (28 Ιουλίου)

Σήμερα εορτάζουμε τη μνήμη της οσίας Ειρήνης, ηγουμένης της μονής Χρυσοβαλάντου της Κωνσταντινούπολης. Η αγία Ειρήνη καταγόταν από την Καππαδοκία και έζησε στις αρχές του 9ου αι. μ.Χ. Ξεχώριζε ανάμεσα στις συνομήλικές της για το κάλλος και την ευγένειά της, τα οποία προκάλεσαν το ενδιαφέρον του αυτοκρατορικού αξιωματούχου, που τη ζήτησε σε γάμο. Η αρχική θετική ανταπόκρισή της ανατράπηκε όταν, πριν από την άφιξή της στο παλάτι, πέρασε από τη μονή Χρυσοβαλάντου. (περισσότερα…)

Μνήμη των Αγίων διακόνων Προχόρου, Τίμωνα, Παρμενά και Νικάνορα (28 Ιουλίου)

Σήμερα η αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη των αγίων διακόνων και αποστόλων Προχόρου, Τίμωνα, Παρμενά και Νικάνορα, που μαζί με τους Στέφανο, Νικόλαο και Φίλιππο αποτελούν την ομάδα των επτά διακόνων, που αναφέρονται στις Πράξεις των Αποστόλων. (περισσότερα…)

Μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος (27 Ιουλίου)

Σήμερα η αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Μεγαλομάρτυρα και Ιαματικού Παντελεήμονος του θαυματουργού. (περισσότερα…)

Μνήμη της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής (26 Ιουλίου)

Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη της Οσιομάρτυρος Αγίας Παρασκευής, του Ιερομαρτυρος Ερμολάου, και των Μαρτύρων Ερμίππου και Ερμοκράτους. (περισσότερα…)