Μνήμη του Αγίου Iερομάρτυρος Αθηνογένη (16 Ιουλίου)

Η Εκκλησία μας σήμερα, 16 Ιουλίου, εορτάζει τη μνήμη του αγίου Ιερομάρτυρος Αθηνογένη και των δέκα μαθητών του, καθώς και τη μνήμη του αγίου μάρτυρος Αντιόχου, αδελφού του μάρτυρος Πλάτωνος, ο οποίος ήταν ιατρός και μαρτύρησε κατά τα τέλη του 3ου αιώνα μ.Χ. (περισσότερα…)

Μνήμη των Αγίων Μεγαλομαρτύρων Κηρύκου και Ιουλίττης (15 Ιουλίου)

Η Εκκλησία μας σήμερα, Δευτέρα 15 Ιουλίου, τιμά τη μνήμη των Μεγαλομαρτύρων Κηρύκου και της μητέρας αυτού Ιουλίττης, και του Αγίου Βλαδιμήρου, βασιλέως της Ρωσίας. (περισσότερα…)

Μνήμη του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου (14 Ιουλίου)

Σήμερα Κυριακή, 14 Ιουλίου, η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των 630 Θεοφόρων Πατέρων που συγκρότησαν την Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο το 451 μ.Χ. στην Χαλκηδόνα. Η Σύνοδος αυτή διατύπωσε τον όρο Πίστεως που αφορά τις δύο φύσεις, τη θεία και την ανθρώπινη, οι οποίες ενώθηκαν στο πρόσωπο του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού, χωρίς να διαιρούνται ή να συγχύζονται και χωρίς να μετατρέπονται ή να χωρίζονται (περισσότερα…)

Μνήμη των Αγίων Οσιομαρτύρων Ηλιοφώτων της Κύπρου (13 Ιουλίου)

Σήμερα, Σάββατο 13 Ιουλίου, η Εκκλησία μας πανηγυρίζει τη Σύναξη του Αρχαγγέλου Γαβριήλ, και τιμά τη μνήμη του Οσίου Στεφάνου του Σαββαΐτου και των εν Κύπρω οσίων Ηλιοφώτου, Αμμωνίου, Χουλελαίου και Ευσθενίου. (περισσότερα…)

Μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Aγιορείτου (12 Ιουλίου)

Η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μαρτύρων Πρόκλου και Ιλαρίου, Ανδρέου του στρατηλάτου και της Αγίας Βερονίκης της αιμορροούσης, καθώς και τη μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, του οποίου η διακήρυξη της Αγιότητός του πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2015. (περισσότερα…)

Μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας (11 Ιουλίου)

Η Αγία μας Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας, της Ισαποστόλου Όλγας, βασιλίσσης της Ρωσίας, και του Ιερομάρτυρος Αρσενίου πατριάρχου Αλεξανδρείας.  Η Αγία και Μεγαλομάρτυς Ευφημία, παιδιόθεν ήταν πολύ ευσεβής, λόγω της ορθής και συγκροτημένης ανατροφής που της είχαν δώσει οι γονείς της. (περισσότερα…)

Mνήμη του Οσίου Αθανασίου του Κυπρίου, του Πεντασχοινίτη (10 Ιουλίου)

Σήμερα εορτάζουμε τη μνήμη του Οσίου Αθανασίου του Κυπρίου του Πεντασχοινίτη,  ο οποίος γεννήθηκε κατά τις αρχές του 7ου μ.Χ. αιώνα. (περισσότερα…)

Μνήμη των εν Νικοπόλει Αρμενίας 45 Μαρτύρων (10 Ιουλίου)

Η Εκκλησία σήμερα, Τρίτη 10 Ιουλίου, τιμά τη μνήμη των εν Νικοπόλει (Αρμενίας) Αγίων 45 Μαρτύρων, οι οποίοι έζησαν και μαρτύρησαν τον 4ο αιώνα μ.Χ., κατά τη διάρκεια των φοβερών διωγμών. Ανάμεσά τους ξεχώρισαν οι Λεόντιος, Μαυρίκιος, Δανιήλ και Αντώνιος, οι οποίοι και κατείχαν τα πρώτα αξιώματα στην πόλη. (περισσότερα…)

Μνήμη του Aγίου Ιερομάρτυρος Παγκρατίου, επισκόπου Ταυρομενίου (9 Ιουλίου)

Σήμερα, Τρίτη 9 Ιουλίου, η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Ιερομαρτύρων Παγκρατίου επισκόπου Ταυρομενίου και Μεθοδίου επισκόπου Λάμπης της Κρήτης. Επίσης, γιορτάζουμε τη μνήμη των μαρτύρων Ανδρέου και  Πρόβου. Ο Άγιος Παγκράτιος καταγόταν από την περίφημη Αντιόχεια της μαρτυρικής Συρίας. Διδάχτηκε τον Χριστιανισμό από τον απόστολο Πέτρο, ο οποίος τον χειροτόνησε επίσκοπο Ταυρομενίου. Κατά θεία οικονομία, στην πορεία του προς την επισκοπική του περιφέρεια συνάντησε δύο ναυτικούς, το Ρωμύλο και τον Λυκαονίδη, οι οποίοι, μετά τη νουθεσία που τους έκανε, πίστεψαν και αυτοί στον Σωτήρα Ιησού Χριστό. Μετά από αυτό [...]

Άγιος Προκόπιος

Μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου (8 Ιουλίου)

Η Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου και της ευσεβεστάτης μητρός αυτού Θεοδοσίας.  Ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Προκόπιος έζησε επί αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Ο πατέρας του, Χριστοφόρος, ήταν ευσεβής, σε αντίθεση με τη μητέρα του που πίστευε στα είδωλα. (περισσότερα…)