Μνήμη του Αγίου Φιλαγρίου, Επισκόπου Κουρίου (9 Φεβρουαρίου)

Η Αγία μας Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη του Αγίου Φιλαγρίου, επισκόπου Κουρίου, και των Ιερομαρτύρων Νικηφόρου και  Μαρκέλλου επισκόπου Σικελίας. Των Μαρτύρων Αλεξάνδρου, Άμμωνος και των συν αυτοίς μαρτύρων των εν Σόλοις της Κύπρου. Επίσης, σήμερα αποδίδεται η Υπαπαντή του Κυρίου, δηλ. ολοκληρώνονται οι ημέρες της Δεσποτικής εορτής. (περισσότερα…)

Μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος (17 Φεβρουαρίου)

Η Αγία μας Εκκλησία στις 17 Φεβρουαρίου εορτάζει ένα ακόμη στρατιωτικό Μάρτυρα. Τον Μεγαλομάρτυρα  Άγιο Θεόδωρο τον Τήρωνα. Προ ημερών, στις 8 Φεβρουαρίου εορτάσαμε τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Θεόδωρο τον Στρατηλάτη. (περισσότερα…)

Μνήμη του Αγίου Αυξιβίου, Επισκόπου Σόλων (17 Φεβρουαρίου)

Η Εκκλησία μας τιμά σήμερα τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Θεοδώρου του Τήρωνος, της Αγίας Μαριάμνης, αδελφής του Αποστόλου Φιλίππου, των Αγίων αυτοκρατόρων Μαρκιανού και Πουλχερίας και του Αγίου Αυξιβίου, επισκόπου Σόλων. (περισσότερα…)

Μνήμη του οσίου Αθανασίου του Ομολογητού (22 Φεβρουαρίου)

Σήμερα η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Αρίστωνος, επισκόπου Αρσινόης στην Πάφο, του οποίου η Επισκοπή ανασυστήθηκε το 1996, επί Μητροπολίτου Πάφου Χρυσοστόμου νυν Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β΄. Επίσης σήμερα εορτάζουμε τη μνήμη της Αγίας Μάρτυρος Ανθούσης και του Οσίου Αθανασίου του ομολογητού. (περισσότερα…)

Μνήμη της νεοπαρθενομάρτυρος Κυράννας (28 Φεβρουαρίου)

Σήμερα η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Οσίου Βασιλείου του ομολογητού, που διακρίθηκε στον αγώνα κατά της εικονομαχίας, του Αγίου Ιερομάρτυρος Προτερίου που έζησε τον 5ο αιώνα και ήταν Αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας, και της νεοπαρθενομάρτυρος Κυράννας, που θυσιάστηκε για το Χριστό στους χρόνους της Τουρκοκρατίας. (περισσότερα…)

Μνήμη του Οσίου Προκοπίου του Δεκαπολίτου (27 Φεβρουαρίου)

Η Αγία μας Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη του Οσίου Προκοπίου του Δεκαπολίτου και του Μάρτυρος Γελασίου.  Ο Όσιος Προκόπιος ο Δεκαπολίτης, έζησε επί αυτοκρατορίας του εικονομάχου Λέοντος του Ισαύρου (717 - 741 μ.Χ.) και διακρίθηκε για την πνευματική γενναιότητά του ως υπέρμαχος της Ορθόδοξης Πίστης. (περισσότερα…)

Μνήμη του Αγίου Πορφυρίου, Επισκόπου Γάζης (26 Φεβρουαρίου)

Σήμερα η αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του αγίου Πορφυρίου Επισκόπου Γάζης. Ο Όσιος Πορφύριος, που επίσης τιμούμε σήμερα, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη από πλούσιους και ευσεβείς γονείς. Αφού εγκατέλειψε και γονείς και πλούτη, στα χρόνια της βασιλείας του Αρκαδίου και Ονωρίου, αναχώρησε για την Αίγυπτο που ήταν τότε μεγάλο μοναστικό κέντρο και έγινε μοναχός σε σκήτη. (περισσότερα…)

Μνήμη του Οσίου Κασσιανού του Ρωμαίου (26 Φεβρουαρίου εκ μεταθέσεως από τις 29 Φεβρουαρίου)

Σήμερα, Κυριακή της Τυρινής και η αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος και των τέκνων αυτής, καθώς και του μάρτυρος Θεοκλήτου.  Σήμερα, επίσης, στον Ιερό Ναό Αγίου Κασσιανού στη Λευκωσία, με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου τιμάται, εκ μεταθέσεως, η εορτή του Αγίου Κασσιανού του Ρωμαίου και του συνώνυμού του Κασσιανού του Κυπρίου, λόγω του ότι η ημέρα μνήμης τους είναι στις 29 Φεβρουαρίου. (περισσότερα…)

Μνήμη του Αγίου Ταρασίου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως (25 Φεβρουαρίου)

Σήμερα τιμούμε τη μνήμη των Αγίων Ταρασίου, πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, Ρηγίνου Επισκόπου Σκοπέλου και Μαρκέλλου Επισκόπου Απαμείας της Κύπρου. (περισσότερα…)

Ιωάννης Πρόδρομος

Μνήμη της Α΄και Β΄εύρεσης της Τιμίας Κεφαλής του Προδρόμου (24 Φεβρουαρίου)

Η Αγία μας Εκκλησία γιορτάζει σήμερα την Πρώτη και Δεύτερη Εύρεση της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννη του Πρόδρομου και Βαπτιστή του Κυρίου. (περισσότερα…)