Κοίμησις της Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας (15 Αυγούστου)

Σήμερα, 15 Αυγούστου, οι ανά την υφήλιο ορθόδοξοι χριστιανοί πανηγυρίζουν την εορτή της σεβασμίας μεταστάσεως της υπερευλογημένης, ενδόξου, Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας.  (περισσότερα…)

Μνήμη του Αγίου Προφήτου Μιχαία (14 Αυγούστου)

Σήμερα, 14 Αυγούστου, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του προφήτου Μιχαία και του Νεομάρτυρος Συμεώνος του Τραπεζουντίου (†1653). Επίσης, σήμερα εορτάζουμε τα προεόρτια της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. (περισσότερα…)

Μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Μαρκέλλου, επισκόπου Απαμείας (14 Αυγούστου)

Σήμερα, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Μάρτυρος Μαρκέλλου επισκόπου Απαμείας της Συρίας. (περισσότερα…)

Μνήμη του Οσίου Σέριδος, ηγουμένου της Μονής στη Γάζα (13 Αυγούστου)

Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του οσίου Σέριδος ηγουμένου της Μονής στη Γάζα. Ο Όσιος ηγούμενος Σέρις υπήρξε εξαίρετος ασκητής και ενάρετος άνθρωπος. Ένεκα των σπουδαίων αρετών του αναδείχθηκε καθηγούμενος μεγάλου κοινοβίου, που βρισκόταν κοντά στη Γάζα, όπου διέλαμψαν με τον ασκητικό τους βίο ο Βαρσανούφιος με το μαθητή του Ιωάννη, καθώς επίσης και ο Μέγας αββάς Δωρόθεος. (περισσότερα…)

Μνήμη της Αγίας Ειρήνης της Βασίλισσας (13 Αυγούστου)

Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη της Αγίας Ειρήνης της Βασίλισσας της μετέπειτα οσίας Ξένης Μοναχής. (περισσότερα…)

Μνήμη του Οσίου Μαξίμου του Ομολογητού (13 Αυγούστου)

Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη ενός εκ των σπουδαίων Πατέρων και Διδασκάλων της Εκκλησίας του 6ου αιώνα, του οσίου Μαξίμου του Ομολογητού, ένεκα της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του. (περισσότερα…)

Μνήμη των Αγίων μαρτύρων Φωτίου και Ανικήτου (12 Αυγούστου)

Η Αγία μας εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Φωτίου και Ανικήτου  Πρόκειται για δύο ένδοξους μάρτυρες της Εκκλησίας που τους συνδέει βαθιά η εν Χριστώ αδελφική-πνευματική συγγένεια, αλλά και η κατά σάρκα συγγένεια. (περισσότερα…)

Ανάμνηση του θάυματος του Αγίου Σπυρίδωνος κατά των Αγαρηνών (11 Αυγούστου)

Η αγία μας Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη των Μαρτύρων Εύπλου διακόνου (†304), Γαΐου, Γαϊανού, Ζήνωνος, Μακαρίου. Μάρκου και Νεοφύτου. Επίσης, εορτάζουμε την ανάμνηση του θαύματος του αγίου Σπυρίδωνος επισκόπου Τριμυθούντος, κατά των Αγαρηνών πριν 302 έτη.  (περισσότερα…)

Μνήμη του Αγίου Λαυρεντίου του αρχιδιακόνου (10 Αυγούστου)

Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Ιερομάρτυρος Ξύστου (ή Σίξτου) του Β΄, πάπα Ρώμης, του εξ Αθηνών, και των Μαρτύρων Λαυρεντίου αρχιδιακόνου και Ιππολύτου,  που μαρτύρησαν κατά το διωγμό το έτος 253 μ.Χ. (περισσότερα…)

Απόστολος Ματθίας

Μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ματθία (9 Αυγούστου)

Σήμερα η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη  μνήμη του Αποστόλου Ματθία. Επίσης, εορτάζουμε τους Μάρτυρες Αλέξιο, Δημήτριο, Ιάκωβο, Ιουλιανό, Ιωάννη και Λεόντιο, οι οποίοι παρέμειναν σταθεροί και ακλόνητοι στην πίστη, όπως συμβαίνει και σήμερα με πολλούς ήρωες χριστιανούς σε διάφορα μέρη του πλανήτη. (περισσότερα…)